\

Colorate, pernate și delicate, macarons sunt unul dintre cele mai delicioase deserturi din Franța .

Prima apariție cunoscută a macaronului în Europa a fost în Evul Mediu. La acea vreme, era un dulce mic făcut din migdale, albuș de ou și zahăr și era crocant la exterior și moale în interior.

Chiar dacă francezilor li se acordă adesea merite pentru macaron, Catherine de Medici a adus probabil maccherona în Franța în anii 1500 din Italia, unde a fost produsă în mănăstirile venețiene încă din secolul al VIII-lea.

Cu toate acestea, Franța a devenit populară confecția. Prima rețetă de macaron scrisă a apărut în Franța în secolul al XVII-lea, o serie de versiuni apărând de atunci.

Pentru prepararea macarons (doar fursecurile, nu si crema) folosim urmatoarele ingrediente (150 g zahar pudra

  • faina migdale
  • oua
  • zahar
  • sare

Cernem faina de migdale, zaharul pudra si apoi adauga ingredientele intr-un bol, mixandu-le foarte bine. Separam albusurile de galbenusuri: este un pas foarte important, deoarece nu trebuie sa ramana nici un pic de galbenus care ar putea compromite reteta.

Mixam albusurile cu putina sare si apoi adauga treptat zaharul tos pana obtinem o spuma consistenta, astfel incat sa nu curga de pe paletele mixerului. Adaugam treptat compozitia uscata in spuma de albus impreuna cu praful obtinut (natural) din sfecla rosie, incorporand de jos in sus, cu miscari ample.

Tapetam tavile cu hartie de copt, iar ulterior umplem osul cu compozitia de macarons. Dupa ce umplem tava cu cercuri din compozitie, folosind o scobitoare, indepartam bulele de aer care s-au format la turnare. Lasam compozitia sa se relaxeze la temperatura camerei pentru aproximativ doua ore, pana cand mai are tenta de a se lipi de deget.

Preincalzim cuptorul la maxim 150 de grade, dupa aproximativ 7-8 minute, se formeaza ,,piciorusul de macarons” moment in care scadem temperatura de coacere pana la 120 sau 130 pentru inca 5 minute.

Ii lasam sa se raceasca cel putin o ora, dupa care adaugam umplutura fie cu ciocolata, fie cu vanilie, caramel, fructe e padure, zmeura, etc. si ii asamblam in forma de macarons binecunoscuta.

Mai trebuie lasati la rece cca 24 de ore inainte de a fi consumati, dar va asiguram ca va veti bucura de cei mai buni macarons cu ingredient natural 100%!

Pofta buna-cu sanatate!