\

Sau, insa e acelasi produs!

Brânzoaicele, așa cum le spunem noi, la mine în Ardeal, sunt produse prezente in toate patiseriile, fiind foarte gustoase și apreciate ca si gustare in orice moment al zilei.

Cred că am crescut cu toții cu acest produs, pregătit sub diverse forme, in sudul tarii si Moldova fiind numit ”poale-n brâu”.
Sunt pufoase, aromate și pline cu umplutură de brânză și stafide, iar la noi in magazin il gasim sub denumirea de “poale’n brau cu branza dulce”.

INGREDIENTE

  • făină
  • zahăr
  • maia pentru cozonac
  • oua
  • lapte cald
  • unt

PENTRU UMPLUTURA

  • brânză de vaci
  • zahăr pudră
  • oua
  • stafide hidratate în rom
  • ou pentru a unge brânzoicile

Într-un vas încăpător, punem faina si facem o adâncitură în mijloc unde adăugamuntul,  zahărul, maiaua si apa. Mixam la viteza mica pana cand devine un aluat omgen si lasam să se relaxeze câteva minute.

În același vas adăugam și restul ingredientelor, apoi mixam treptat, incepand cu o viteza mică pe care o crestem, treptat, până la viteza maximă.

Ulterior lasam aluatul la relaxat cateva ore.

Pentru umplutura, adaugam toate ingredientele cu execeptia stafidelor în bolul mixerului și le omogenizam, , dupa care încorporam stafidele cu ajutorul unei spatule de silicon.

Portionam aluatul pentru a-l modela in portii egale ca si gramaj, le întindem ușor.

Punem in mijloc umplutura de brânză , impaturam la mijloc aluatul frumos, și ungem fiecare bucata cu ou.

Coacem “brânzoicile” în coptorul preîncălzit la 180°C timp de aproximativ 30 de minute si gata, sunt bune de mancat chiar asa caldute.

Pentru ca este unul din produsele noastre de top, va asteptam in fiecare zi sa le gustati , proaspat scoase din cuptor.

Pofta buna- cu sanatate!