\

Saratelele sunt perfecte atunci cand ai pofta de o gustare usor sarata, mai ales ca aluatul fraged, parca ti se topeste in gura.

Poti incerca diferite retete de saratele, unele mai delicioase ca altele, la fel de bune atunci cand le mananci calde sau reci, insa cele cu chimen consideram ca sunt perfecte, iar dvs. clientii nostri,  ati participat activ ca raspuns la topul nostru.

Iata, in cele ce urmeaza, ce ingredient folosim si cum preparam saratelele cu chimen.

Ingrediente:

  • Faina de grau
  • Iaurt
  • Unt 82%grasime
  • Maia
  • Sare e Himalaya
  • Zahar brun
  • Chimen macinat
  • Seminte de chimen, pentru ornat
  • Oua
  • Lapte

Punem faina intr-un vas incapator in functie de cantitatea pe care dorim sa o producem si adaugam untul taiat cubulete.

Incorporam untul in faina, cu ajutorul degetelor, pana cand obtinem o textura nisipoasa.

Adaugam mai intai sarea si chimenul macinat peste faina, apoi maiaua, zaharul si iaurtul, framannd rapid aluatul pentru saratele, pana cand ingredientele se omogenizeaza.

Modelam aluatul intr-o bila, il acoperim lasandu-l sa se odihneasca si sa la temperatura camerei, timp de 20 de minute.

Intindem apoi aluatul pe masa de lucru si cu ajutorul unei role de patisserie divizam aluatul la dimensiunea si forma dorita pentru produsul final.

Dupa portionare, ungem cu ou aluatul portionat si presaram deasupra semintele de chimen, iar ulterior asezam bucatile de saratele in tavi.

Cuptorul este important sa fie preincalzit la 180 de grade Celsius, iar timpul de coacere este aproximativ 15-20 de minute, pana cand devin usor rumene.

Va invitam sa gustati zilnic  saratele crocante, proaspete si rumene,  proaspat scoase din cuptor!

Pofta buna-cu sanatate!